Friday, 10 February 2012

Bakspeilet 2012!BAKSPEILET 2012
Rogaland Kunstsenter åpner utekinoen Bakspeilet
Torsdag 9. februar kl. 19

På vinduet ut mot Nytorget kan forbipasserende oppleve et 30 minutters videoprogram av fire kunstnere med tittelen ”Lights on”. Utstillingen er ”åpen” etter mørkets frambrudd hver dag frem til 24. februar. Videoprogrammet er kuratert av Daniela Arriado, vinner av Stavanger kuratorstipend for 2011.

På åpningen blir det varm suppe, gløgg, og båltønner å varme seg på.

Programmet består av
Brede Korsmo (NO) The Search
Susanne Christensen (DK) The Himation
John Smith (UK) Leading Light
Sidsel Christensen (NO) Light

Kuratoren skriver:
Lights On presenterer videokunst som spiller på temaet lys. Verkene presenterer kunstnernes persepsjon og tilnærming til lys som verktøy og inspirasjon til å skape nye former og stemninger. Verkene presenterer ulike tilnærminger, fra det formale til det abstrakte, fra det lekne til det poetiske og kontemplative rom.
Kunstprogrammet skal presenteres via Bakspeilet på Nytorget, hvilket er blant Stavangers viktigste kulturelle punkt -et område som forbinder sentrum og Stavanger-øst. Nytorget blir forbipassert både dag og natt. Om vinteren erstattes vårt naturlige lys av gatelykter, opplyste butikkvinduer og billys. Vi håper kunstprogrammet vil lyse opp Nytorget i den mørke og kalde vinteren, og invitere forbipasserende til et øyeblikk av ettertanke og refleksjon i hverdagen.

http://rogalandkunstsenter.no/index.php?option=com_content&task=view&id=119913&Itemid=27